Ik werk al vele jaren met textiel in de breedste zin van het woord.

Mijn eerste kennismaking met textiel was het geborduurde zakdoekje dat ik met mijn oma heb gemaakt toen ik een jaar of acht was, tijdens een logeerpartij in Zaandam. Van mijn moeder heb ik haken, breien en het naaien van kleding geleerd, en later ook spinnen.

Tot 1986 heb ik verschillende textielcursussen gevolgd, onder andere op de Vrije Academie in Vlaardingen. Heel veel gebreid, onder andere in de nachtdiensten toen ik als verpleegkundige werkte. Meerdere truien zijn gedragen door mijn man en onze vrienden. Van 1986 tot 1991 heb ik de lerarenopleiding Textiele Werkvormen gedaan.

In 1986 heb ik ook voor het eerst kennisgemaakt met het beschilderen van zijde, bij Myro Slawa. Dit was zo leuk, dat ik in 1987 voor het eerst op een kunstmarkt ben gaan staan. En ik vond het geweldig, dat veel mensen mijn werk mooi vonden en kochten! Daarnaast heb ik in die periode ook veel exposities gehad, zoals in het ziekenhuis waar ik werk (Reinier de Graaf) maar ook elders. Ik heb me toen ook aangesloten bij een groep docenten, die gemeenschappelijk hadden dat ze allemaal werkten met zijde. In die jaren heb ik ook veel cursussen en workshops gegeven, vooral zijdeschilderen maar ook vezelwerk.

In 1996 heb ik mijn textielwerk, na de geboorte van Daan, op een laag pitje gezet. Pas na de geboorte van Max, onze tweede, heb ik het ik het weer helemaal opgepakt.

Op de volgende pagina's zijn foto's van mijn werk te zien. Door op de foto's te klikken worden ze vergroot.

Annelies Verhijde

Meest recente reacties

16.10 | 13:03

Beste Els, afspreken over een workshop kan het beste als je me direct via mijn email-adres benadert. Ook dat vind je op de pagina "contact en info" op de website. Ik hoor graag van je! Groet, Annelies

15.10 | 19:37

Dag Els, dankjewel voor je compliment! Hartelijke groet en hopelijk tot ziens, Annelies

15.10 | 19:30

Ha Annelies, samen met Irma was de kennismaking met jou een warm welkom! Wat een fijne info zet je op je site zeg. Ik kom zeker naar Naaldwijk D.V.
Dank voor je mooie lichtje
Els

15.08 | 11:03

Hartelijk bedankt, het is heel leuk om na een markt nog even zo'n bericht te krijgen!

Deel deze pagina